Hívjon minket: +361 7949818

Gyerekszáj a Norex életéből

Gyerekszáj a Norex életéből

Biztos minden család gyűjt gyerekszáj történeteket. Nos, számunkra a Norex olyan, mintha a gyerekünk lenne, és a megszületésétől nagykorúvá válásáig számos jópofa sztori kerekedett. Néhány „családon belül” elhíresült mondás:

 

Bögre Béla

1992 környékén az egyik cég bérszámfejtéséhez kaptunk egy munkaügyi tasakot. Sima pólyás papír dosszié volt. Rajta állt, hogy Bögre Béla. A név önmagában is mosolyt fakasztó volt, ám aztán a dolgozó kilépett, a tasak pedig megmaradt. A postaköltség évről évre rekord mértékben nőtt, ezért a bevallásokat takarékossági megfontolásból nem postáztuk, hanem egyben bevittük őket személyesen az APEH-ba. Hogy ne hánykolódjanak az elkészült bevallások, betettük őket ebbe a dossziéba. A belső oldalán egy ellenőrzőlistát vezettünk, innen tudtuk mindig, hogy mi készült el, és mi van még hátra.

Így Bögre Béla igazi VIP lett az irodában, hiszen mindenki mindig őt kereste, ha az adott céggel foglalkoztunk. A „Hol van Bögre Béla?” felkiáltás ezután jellemző fordulat lett az irodában.

 

Oszama bin Lajos és Kéjgáz Kft

Vagy mondhatnám Hinterhof Kft-nek is. Németül jól tudóknak nem kell magyarázni. Magyarra talán úgy fordíthatom le, hogy Gagyizós Kft. – mi így hívjuk azokat, akik nem valódi vállalkozást építenek, hanem csak a sumákolással vannak elfoglalva.

 

Tapétázás

Van nekünk egy kézbesítőnk. És vannak olyan ügyfeleink, akiknek boltjai vannak, napi pénztárgép szalagokkal. Ezek a szalagok nem túl praktikusak, amikor iktatásra kerül sor, ezért a kézbesítőnk ezeket évek óta mindig felragasztja egy papírra, hogy így lefűzhetővé, könnyen kezelhetővé váljanak. Ez a komoly feladat kapta nálunk a tapétázás nevet.

 

Norex Murphy

1. Minél kisebb a könyvelendő anyag, annál több hibalehetőséget rejt magában.

2. A havi pénztárjelentés, ha nem zárod le, akkor simán lezárható volt. Ha lezárod, nem lett volna lezárható.

Bizonyíték az első pontra:

1990. XI. 23-án alakultunk. Akkor volt egy olyan szabály, hogy a magyar tulajdonú magánvállalkozások első három üzleti évében 50% adókedvezményt lehetett igénybe venni. Az akkori Tánya (társasági nyereségadó) – leánykori nevén Ványa (vállalkozási nyereségadó) – mértéke 50% volt, ennek felét elengedték.

Mi megfeleltünk a kedvezmény szabálynak, de célszerű volt a tevékenységünket felfüggeszteni 1990-ben, hogy a kedvezmény első három éve ne egy töredék év és két komplett év legyen, három teljes év. Így jobb híján összesen három darab költségszámlából készült az 1990 évi beszámolónk. Nem egy kihívást jelentő feladat, ám ahogy azt egy könyvelőirodának illik a saját mérlegével, sikerült elrontanunk.

Tehát igaz a szabály: minél kisebb az anyag, annál több a hibalehetőség…

Vélemény, hozzászólás?