Hívjon minket: +361 7949818

Hangulatjelentés a vállalkozói szférából

Hangulatjelentés a vállalkozói szférából

Soha nem lehet tudni, hogy mi csapja ki a biztosítékot. Egy biztos, hogy a sok apró bosszantó esemény cseppenként gyűlik. Előbb-utóbb a kritikus ponthoz ér, és akkor PUFF! Jön a robbanás.

A baromfiudvarban sem tudni pontosan, hogy miért kezdik egymás csipkedni a tyúkok. De ha egyszer nekifognak, akkor azt elég durván csinálják.

Az utóbbi időben valahogy ilyen érzésem van. Kezdődött a törvények változásával. Pontosabban fogalmazok: kezdődött a törvények fenekestül való felfordításával. Azt tapasztalom, hogy ez mindig kihozza a cégvezetőket a sodrából. És jönnek a teljesen értelmetlen kérdések: miért? Miért… Miért? Hát csak! Miért ne?

De álmomban sem gondoltam volna, hogy a kamarai regisztráció szinte azonnali, viharos és általános felháborodást kelt. Én már puffogtam miatta egy sort, de nem gondoltam, hogy mindenki dühös lesz.

Úgy kezdődött, hogy először szó szerint a homokba dugtam a fejem. És nem akartam tudomásul venni, hogy regisztrálni kell. Aztán összeszedtem az információkat, és próbáltam értesíteni az ügyfeleket. Ők ekkor kezdték a homokba dugni az agyukat. Aztán megcsináltam a regisztrációt és elküldtem mindenkinek e-mailen. Hogy csak alá kelljen írniuk. Majd az 5000 Ft-ról is kiküldtem az értesítőket. Na ez volt az a kritikus pont, ami kicsapta a biztosítékot. Van, aki rám döntötte mérgét. Ez nem baj, én volt kéznél. Van, aki csak mérgelődött. És ezzel kész.

De azért van tanulsága is a dolognak.

Most megváltozott szinte az egész adózás, újra kellett tanulni a szakmát nekünk, a cégvezetőknek is sok új macera borzolta az idegeit. A gazdaság nem a fénykorát teljesíti, az adóemelések miatt minden vállalkozás küzd problémákkal. Szinte minden cég a felszínen maradásért harcol, hogy legalább ne csökkenjen az árbevétel és hasonlók. Már éppen lenyomta a vezetés a saját torkán, hogy a szűkülő lehetőségek között a jegybanki kamatot lényegesen meghaladó mértékben, néhol 26 %-os béremelésre is teremtsen fedezetet, és ekkor…… 5000 Ft-ért regisztrálja magát a kamaránál.

De az indok a legpofátlanabb. Napok óta mást se hallani a médiában. Hogy a kamara ezzel a regisztrációval fogja rendbe tenni végre(!) a nyilvántartásokat a cégek között.

Ebből mi derül ki? Hogy se az APEH-ban se a cégbíróságon nincs rend? Hogy azok a nyilvántartások nem jók és használhatatlanok? Hát ne nézzék a vállalkozásokat hülyének! Egyébként, ha a cégek egy része még mérleget sem, és bevallást sem ad be, akkor miért pont ezt a kamarai regisztrációt tenné meg? Magyarul pontosan semmire nem lesz használható ez a csodás új nyilvántartás. Mert teljes körű ugyan tuti nem lesz.

Ez semmi egyéb, mint lenyúlás. De töményen.

2 hozzászólás
  1. Üdv.Könyvelők és Vállalkozók!
    Csak és kizárólag arra a területre tudok infót ahol mozgalmas életem során vezérelt a sors!
    Nagy többségben de már tönkremenő félben vannak a “becsületesek”önök között.Aztán vannak a szerencsésen még le nem bukott lavírozók,akik kapcsolataikon keresztül borotva élen táncolnak,jólét és börtön között.És jönnek a gátlástalan garázdálkodók,akikre nem szól a törvény szava!Már akkora vagyont harácsoltak össze hangoztatják ők “meg veszlek kilóra”ember!
    A bebukottak jog utód nélkül becsődölteti a cégét lepattan egy más névvel alakított irodába!Degesz buksza és gátlástalanság révén háttérben maradnak és arcokkal végeztetik a piszkos munkát!Mert pénz az van dögivel.Ellenőrző szervek hozzá állása:Catone fuvarozó cég Budaörs.Közlekedés Felügyelet meg jelenik!Három embert érint és céget a hiányosságok végett büntetés.Hárman munkavállalók fizetni vagyunk kötelesek mert a belföldes menetlevélre nem írtuk rá a tevékenységi engedély számát!Kettő egyenként 40-40 ezer én valami végett 20 ezer Ft-ot!CÉG 365 NAPRA NEM TUD FEL MUTATNI RÖGZÍTETT ADATOT MENET ÍRÓ KÉSZÜLÉKRŐL!Ez kb.300 autó.A kirótt büntetés 400 ezer Ft amit saját hatáskörben az ellenőrzés figyelmeztetésre változtatta!Ugye sántít valami!Irányított ezt nézd meg,fel ajánlom mert nem tetszik a hozzá állása.Magyarul fel ajánlja a nem kívánatos munkaerőt,ha már úgy is büntetéssel kell bizonyítani a lét jogosultságát az ellenőrnek!
    Vannak akik egyszerűen EU környezetbe csábítanak dolgozni magyar munkavállalókat,szabálytalan körülmények mellett végzik tovább a garázdálkodásukat!Hollandia-Belgium-Szlovákia-Románia-Lengyelország-Anglia.
    Nagy teret hódít az áruk ellopása 20-on 30 milliós tételek kerülnek a fekete gazdaságba!Meglepő,de igaz,ekkora mennyiséget csak a terítésekkel,raktározással foglalkozók képesek tárolni,vagy rövid időn beleül vevő körhöz juttatni!
    Körülöttünk minden EU ország vette a fáradságot műszakilag nem megfelelő eszközök kiszűrésére!CONTROL PLACCOK és mobil mérők segítik a munkát!Kérdés,hogy a kiszűrt és igen komoly hiányosságokat amik vannak nagy számban,mért nem a nagy vizsgán derítenek ki?Telephelyeken visszaellenőrzések nélkül barkácsolnak FÉK-KORMÁNY-BIZTONSÁGI BERENDEZÉSEK-MŰSZAKI VIZSGÁRA FELKÉSZÍTÉST!
    Külföldi érdekeltségek lenyomják az árakat,ezért nem hazai területen hanem EU környezetben forognak az autók!Ez lehet busz és teher forgalom egyaránt!Nem szak szerviz végzi az időszakos javításokat,ezzel kiteszik a sok embert balesetnek.
    Ugye azért volna mit változtatni a hozzá álláson!Nem kiskapukat kell keresni a kibúvót megtalálni,hanem egyszerű és tisztességes munkával dolgozni!
    Remélhetőleg még sikerül ezt hazánkban meg oldani!

  2. 2 éve az épitőiparosokat már lehúzták 5000-Ft-al.
    Most újra 5000-el mert az a regisztráció nem felel meg a mostani
    elvárásnak,holott ugyanúgy a helyi iparkamaránál lehetett bejelenteni mint a mostanit.Sőt a kamarai tagsággal rendelkező vállalkozóknak is
    kell regisztrálniuk és fizetniük.Na ez a lényeg FIZETNI!

Vélemény, hozzászólás?