Hívjon minket: +361 7949818

Kiskapu az adózásban

Kiskapu az adózásban

Minden új adó bevezetése mérget és csalódást vált ki. A telefonadó, a banki tranzakciós adó a sor eleje. Ne gondoljuk, hogy nem lesz más ehhez hasonló elmés adó. Most egy kiskapuról szeretnék beszélni, és ígérem ez is csalódást fog kiváltani.

Használjuk a napi beszédünkben, hogy „megtaláljuk a megoldások közben a kiskaput”. De vajon tudjuk, hogy mit jelent?

Kapuadót! Károly Róbert nevéhez fűződik a XIV században ez az elmés ötlet a jobbágyok adóztatására. A portákon lévő kapuk után kellett adót fizetni. A magyar mindig ötletes volt. Ekkor terjedt el a kocsi behajtó nagykapuba bevájt kis kapu. Így a nagykapuban volt egy kiskapu, ezért csak egy után kellett adót fizetni. Hát ezt jelenti a kiskapu.

Akkor térjünk vissza a jelenkorra. Szeretnék egy kis kvíz játékot hirdetni. A feladat, a legötletesebb adószedési ötlet begyűjtése. Az külön bonusz, ha az elkerülésre is jön valami tipp. A legjobb ötlet gazdájának egy gyönyörű porcelán dísztárgyat küldünk ajándékba. A porcelán Hollóházi márkajelzéssel Gulyás Kati tervei alapján készült.

Eddig megvalósult adó ötletek:

  • biztosítási adó
  • sárga csekk adó
  • telefonadó
  • elektromos útdíj adó
  • üzletlánc felügyeleti díj
  • katasztrófavédelmi díj

És akkor jöjjenek az új ötletek!

Az én tippem:   KLIKKADÓ. A netezés során a klikkelések számát vegye a szolgáltató alapul. Ha a hirdetések elszámolása megy ezen a módon, akkor nem jelent gondot az adó alapjának kigyűjtése. Mondjuk egy klikk legyen 10 fillér, azaz 0,1 Ft/Klikk (hisz a fillér is megszűnt már). Ez igazán jó tipp, hisz kikerülni lehetetlen.

És jöhet a többi ötlet. A porcelán gyönyörű, megéri megdolgozni érte.

Vélemény, hozzászólás?