Hívjon minket: +361 7949818

Közeleg a kamarai hozzájárulás befizetésének ideje

Közeleg a kamarai hozzájárulás befizetésének ideje

Eltelt egy év, és ismét itt van március 31. A kamarai hozzájárulás befizetésének ideje. Sikeresen megszabadítják a vállalkozásokat 5.000 Ft-tól. Idén már nem kell regisztrálni ismét, csak fizetni kell. Az új vállalkozások 60 napon belül kötelesek a regisztrációra.

Fontos tudni, hogy a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, és a pénzt adó módjára behajtják, tehát be kell fizetni. Megyénként eltérő számlaszámok vannak, de a számlaszám rajta van a 2012-es regisztrációs igazoláson. Az utalás közlemény részében három adatot kell feltüntetni: cég nevét, adószámát és “kamarai hozzájárulás” szöveget.

Tekintsünk egy kicsit vissza

2012-ben ismét feléledt halotti porából a kötelező kamarai tagság. Ne túlozzunk, mert nem tagság ez, csak egy fizetési kötelezettség. Egy éve azt jósoltam, hogy a pénz beszedésén kívül a világon semmi más nem is fog történni. Részben azért tévedtem. Mert a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendszeresen küld körleveleket. A Budapestitől én egyetlen sort sem kaptam. Gondolom itt a sok pénz eltűnt egy feneketlen kútban. Jó lenne tudni, hogy ezek a hozzájárulásokat mire fordították?

Jó hír, hogy idén nem lett több az összeg. Még…

2 hozzászólás
  1. Egyeni vallalkozoknak is kell ilyet fizetni?

    • Kedves Zsolt!
      Igen kell, és már előző évben is kellett regisztrálni március 31-ig a régi vállalkozásoknak. Az újaknak pedig az alakulás után 60 napon belül kell. Minden évben március 31-ig kell a hozzájárulást fizetni.
      Üdvözlettel:
      Soltész Nóra

Vélemény, hozzászólás?