Hívjon minket: +361 7949818

Kalkulátorok

Munkabér kalkulátor 2018 >>

A 2018 évi munkabér kalkulátorunkba beillesztettünk egy új funkciót. Megmutatjuk, hogy a munkáltató által választott adózási formában mennyi közterhet kell a munkáltatónak viselnie. Hogyan változik a bérköltség a KIVA vagy a társasági adó hatálya alatt? A munkavállaló szempontjából ez az eltérő adózási lehetőség nem jelent változást. A nettó bér mindkét esetben azonos.

EKHO kalkulátor 2018 >>

Egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás szerint adózhat néhány szakmához tartozó munkavállaló vagy megbízott. A kalkulátor segítség az EKHO szabály szerinti nettó díj kiszámításában és a kifizető vállalkozást terhelő költség kiszámításában. 2018-ban a KATA szabálya szerint adózó egyéni vállalkozó nem választhatja ezt az adózási formát.

Munkabér kalkulátor 2017 >>

Ezzel a kalkulátorral segítséget szeretnénk nyújtani önnek a vállalkozás költségének megtervezéséhez. Nem csak az lényeges, hogy az alkalmazottak részére kifizetett bruttó bér pontosan mennyi nettó bért jelent, hanem fontos tudni azt is, hogy ez a bruttó pontosan mennyi bérköltséget jelent. Megtudhatja azt is, hogy összesen mennyi adóbefizetéssel jár a bruttó bér.

Iparűzési adó kalkulátor 2017 >>

Az iparűzési adó számítási képlete igencsak bonyolult lett, és az adóalap kiszámítása sem egyértelmű már. Kalkulátorunk abban segít, hogy egymás mellé állítja a lehetséges adózási módszereket. Ahol döntési lehetőség van, ott többféle adóalapot mutatunk. Így könnyebb a döntés.

Osztalék kalkulátor 2017 >>

Az osztalék kifizetése az adózás utáni nyereségből történik, ez nem költsége a vállalkozásnak. A kifizetésnél nem csak SZJA levonás terheli a bruttó osztalékot, hanem egészségügyi hozzájárulást (EHO-t) is vonni kell. Ennek felső határa 450.000 Ft. Ez a kalkulátor segít önnek abban, hogy helyes nyilatkozatot adjon ki az EHO levonásával kapcsolatban.
Ha a nyilatkozat rész helyes kitöltése után a levont EHO sorban nulla érték szerepel, akkor bátran nyilatkozhat a kifizető felé úgy, hogy a kifizetésnél ne vonjanak öntől EHO-t, mert ön az egyéb jövedelmeiből meg fogja fizetni az EHO maximális összegét.

Ingóságból származó jövedelem adózása kalkulátor 2017 >>

Van néhány csapda, ami az ingóságok eladása során felszínre kerülhet. Néha még egy átlagos eladás is okoz fejtörést, ezért kalkulátorunkat az ilyen helyzetek miatt készítettük. Kiszámítjuk a jövedelmet és az adót. Ha gazdasági tevékenység keretében történt az eladás, netán a piaci értéket meghaladó a bevétel, akkor keressen fel minket személyesen.

KATA adó kalkulátor 2017 >>

Ez a kalkulátor segít meghatározni a KATA adózás és az ÁFA fizetés összegét 2017 évtől.

Gépkocsi költségtérítés kalkulátor 2017 >>

Ezzel a kalkulátorral segítünk önnek abban, hogy meghatározott üzemanyag-típusú és hengerűrtartalmú gépkocsijának futott kilométerére adómentesen mennyi térítést kaphat.

EKHO kalkulátor 2017 >>

Egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás szerint adózhat néhány szakmához tartozó munkavállaló vagy megbízott. A kalkulátor segítség az EKHO szabály szerinti nettó díj kiszámításában és a kifizető vállalkozást terhelő költség kiszámításában.  Az EKHO alá eső szakmákat, és a törvényhez tartozó kis magyarázatot a blogban olvashatja el.

Cafeteria kalkulátor 2017 >>

Új elemek kerültek a cafeteria rendszerbe, és megváltozott az adószámítás is 2017-ben. Nem csak az adó és a költség kiszámítását segítjük ezzel a kalkulátorral, hanem összehasonlítjuk a nettó bérként felvehető és a cafeteria rendszerrel felvehető összeget is. Mikor mennyivel jár jobban a dolgozó azonos költségkeret esetén?

Vállalási díj kalkulátor 2017 >>

Mert sokszor a vállalási díj kevesebb, mint ha főállású alkalmazottal dolgoztatna. Mi őszintén megmondjuk azt is, ha nem érdemes kiszerveznie a munkát.