Hívjon minket: +361 7949818

Újabb trükkök az autósok megkopasztására

Újabb trükkök az autósok megkopasztására

Budapest, Belváros, 2012. Egy rövid utca, végig felfestett fehér vonal a parkolóhelyeknek. Parkoló autók szép fegyelmezetten állnak a fehér vonalak között. Jó feltűnő helyen a parkoló óra, tetején virít a mobil parkoláshoz használható telefonszám. Gondos belvárosi honatyák még a sarkon fehér csíkokat is felfestettek. Milyen előzékenyek, forgalom elől elzárt terület. Rögtön az első parkolóhely – mondom szabályosan felfestett – üres! Mint gondol az ember? Azért van, hogy parkoljunk.

A kocsi orránál volt egy oszlop, rajta egy egész apró tábla, de úgy forgatva, hogy a gyalogos jól lássa.

Ja, …. hogy nem nekik rakták ki? De fő a tájékozottság! A gyalogos láthatja, hogy egy várakozni tilos tábla, alatta 1X felirat. Mikor kiszálltam, még a kocsi mellett állva sem lehetett látni rendesen a táblát. Persze nyilván távolabbról, a túlsó sarokról látható volt.

8 egész percig volt dolgom a környéken. Mobil parkolás be, SMS rendben bejön. Én nyugodtan intéztem a hatalmas 8 perces feladatomat. Mire megyek vissza, a szürke ruhás flaszter brigantik éppen porolják tenyerüket, és megüdvözült mosollyal hagyják ott a kerékbilincset. Még el se mentek, mire megérkeztem.

Csak azért, mert még ott fogtam őket, kaptam 50 %-os kedvezményt. Hiába mutogattam az SMS-t, hogy nem blicceltem a parkolással, nem érdekelte őket. Boldogan mutogatták a táblát. Akkor döbbentem meg, hogy félig a járda felé fordítva ott virít „Várakozni tilos 1X”. A tábla mérete kb a fele a szokásos várakozni tilos táblának, és az egész 1X kiegészítő tábla is totál érthetetlen. Láthatólag a két briganti elélvezett közben, így hát ezt kívánom nekik egy egész életre. Hogy csak ennyi öröm jusson nekik.

Megnéztem a Kresz rendeletet, ilyen kiegészítő tábla Várakozni tilos táblához nem létezik. ÜGYES! Még gondolkozom, hogy hadakozzak-e. De azt hiszem felesleges. Megtanultam már régen, hogy Magyarországon, se jogbiztonság, se igazságszolgáltatás, se tisztesség nincs. Főleg nem a hatóságok részéről. Hányszor járok úgy az APEH-ban, hogy akarva akaratlanul hallgatom az ügyintézők szövegét, a tájékozatlan adóalany pedig becumizza a szöveget, szépen csőbe is húzzák. Azt, hogy adó kérdések miért kéretlen fültanuk előtt hangzanak el, na ez egy jó kérdés. Nem beszélve arról, hogy a legnagyobb tartozó maga az állam, ezzel generálva körbetartozást és egyebet.

Mivel nem vagyok jogász, nincs gyakorlatom a bíróságok és más hatóságok életében. De a magam tapasztalata mindig arról szól, hogy átverik az embert.

Egyébként egy tuti pénzkereset ez is és más hasonló trükkös parkolási pofátlanság. Nyuszi sapkája adózás. Én meg ezután a nyuszi sapkája adóalany és honpolgár leszek.

Vélemény, hozzászólás?