Hívjon minket: +361 7949818

Ravasz pénzlenyúlás, nincs új a nap alatt

Ravasz pénzlenyúlás, nincs új a nap alatt

Tömegesen kézbesített a posta vállalkozások részére egy hatósági levélnek tűnő iratot, amiben közzétételi díj befizetésére szólítanak fel mindenkit. Azt a benyomást kelti a levél, mintha ez egy rendeletben előírt hatósági díj lenne.

Szánalmas, szélkakassal készült rajzot nyomtak a levélre, ami hangulatában hasonlít a magyar koronás címerhez. Még a levél formája is egész ügyesen hasonlít a hatósági levelekhez. Az iromány hátoldalán egy “Hirdetési” szerződés található, ebből már egyértelműen kiderül, hogy ez egy 2013. novemberében alakult egyszemélyes kft, aki weboldal üzemeltetéssel és adatfeldolgozással foglalkozik. Azt ígéri, hogy hirdeti a cég címét, és azonosító adatait. A szerződés persze arra helyezi a hangsúlyt, hogy ezzel az egy díjjal önként beszállunk egy nehezen felmondható szerződésbe, ahol félévente 24.000 Ft-ért alig azonosítható szolgáltatást kapunk.

A cégkivonat szerint a cégnek 3 bankszámlája is van. Ami már önmagában is egy luxus, hisz elég szép összegekbe került egy bankszámla fenntartása. Jár az agyam, hogy vajon miért is van ennyi bankszámla? Van egy két ötletem.

Hasonló trükkös ügy ment évekig egy svájci céggel, aki mindenféle hirdetési ajánlatokkal és “elállási időszak” ígéretekkel beszedett pénzeket. És az egyszeri befizetés egy szerződési folyam kezdete volt. Majd perre mentek a cégekkel és gondolom jó sok esetben sikerrel ki is csaltak összegeket. Ez aztán valahogy elhalt. Ez a mostani levél kísértetiesen hasonlít ehhez a svájci trükkhöz.

Nem vagyok jogász, és fogyasztó védő, hogy ez a levél alkalmas-e a fogyasztó megtévesztésére, csak mindenki figyelmét felhívom arra, hogy ne dőljön be.

A levél itt megtekinthető.

Vélemény, hozzászólás?